10 motivationspoddar att inspireras av

Publicerat Nov 3, 2020 11:24:13 AM

För många innebär hösten nya tag och ett sug efter förändring i vardagen. Därför har vi samlat tio tips på inspirerande poddar – som motiverar i allt från karriär till privatekonomi.

Behöver du tips på nya podcasts att lyssna på? Då har du kommit rätt. Vi har samlat några av de mest populära poddarna, såväl nya som gamla, på temat motivation. Från karriärsinspiration och personlig utveckling till antirasistiska frågor – här är några tips att lyssna på i höst!

1. Framgångspodden

Nordens största intervjupodd där Alexander Pärleros träffar några av de mest framgångsrika personerna, entreprenörerna, idrottsprofilerna och artisterna just nu. Värdefulla tips blandas med spännande historier i en av Sveriges populäraste motivationspoddar.

2. Prestationspodden

Caroline Norbelie är stresscoachen som vill ta reda på hur man lever för att må bra. I Prestationspodden, Sveriges största podcast om stress, lyfter hon på skämskudden kring stress. En inspirerande podcast om hur man får till en sundare tillvaro med mindre stress och press.

3. RikaTillsammans

RikaTillsammans är en podcast om privatekonomi – en perfekt motivationspodd för dig som vill ta din ekonomi och ditt sparande till nästa nivå. ”Vi tror nämligen att många är som vi, man vill göra kloka val, ha tid för familjen, barnen, vännerna, sina fritidsintressen och sin karriär samtidigt som man lägger grunden för en god privatekonomisk framtid” säger Jan och Caroline Bolmeson som driver podcasten.

4. Snacka Snyggt

Hur står det till med de retoriska kunskaperna? Ingen fara, i podcasten Snacka Snyggt ser Elaine Eksvärd till att det landar snyggt oavsett om det handlar om en löneförhandling, avslut med en kompis eller rädda en situation där det gått helt fel. Ägna en stund i hängmattan åt att fila på språket!

5. Kan vi prata om vithet

En kortare podd från i somras med Lovisa Fhager Havdelin och Barakat Ghebrehawariat som lyfter frågor om vithet, maktstrukturer och hur alla som vill kan vara möjliggörare av förändring. Här är samtalen alltid varma och öppna men samtidigt utmanande. En perfekt motivationspodd för den som vill lära sig mer om antirasistiska frågor!

6. Johannes Hansens Podcast

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och författare av böcker som Tough Love och Peppa mig eller flytta på dig. I sin podcast delar han med sig av personliga reflektioner som påminner lyssnaren om att man behöver utmana sig själv för att utvecklas som människa.

7. Karriärpodden

I podcasten med Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder går programledaren Eva Ekedahl på djupet. Gästerna, däribland Jenny Strömstedt, Seher Yilmaz och Alice Bah Kuhnke, delar med sig av sina lärdomar och ger sina bästa karriärtips.

8. Dumma Människor

Lina Thomsgård driver tillsammans med psykologen Björn Hedensjö podcasten Dumma Människor, en vetenskapstörstande podd om populärkultur, psykologi och mänskligt beteende. En motiverande podcast där lyssnaren får tips på allt från hur man förbättrar självkänslan till hur man slutar prokrastinera.

9. Invisibilia

Invisibilia är podcasten som vill få dig att se annorlunda på ditt liv och din omgivning. Med intressanta historier och intervjugäster berör podden alla de osynliga krafter som kontrollerar det mänskliga beteendet och som formar våra idéer, övertygelser och antaganden. En podcast om tankar, rädslor och drömmar – allt det som gör oss mänskliga.

10. Chefssnack

Podden som snackar med Sveriges vassaste chefer. Syftet är att inspirera samt att ge verktyg, så att du blir en bättre chef och ledare. Konkreta tips levereras från några av näringslivets mest intressanta profiler.

Tags: Inspiration, Tips, Hållbart arbetsliv, Ledarskap, Kompetensutveckling

×