5 kända företagare – dessa var deras första jobb

Publicerat Nov 24, 2020 12:32:35 PM

Alla har börjat någonstans – även kända företagare! Här kan du läsa om hur några av världens största företagsprofiler inom allt från IT till mode startade sina, inte så spikraka, karriärer.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey blev den första svarta kvinnliga dollarmiljardären genom sitt medieimperium. Vägen dit var långt ifrån spikrak men Oprah var redan i tidig ålder inställd på hårt arbete. Som tonåring skaffade hon sitt första jobb som butiksbiträde i en liten livsmedelsbutik i Nashville.

Jeff Bezos

E-handelsentreprenören Jeff Bezos är känd som världens rikaste man. Han startade Amazon 1995 och resten är historia, men vad gjorde han dessförinnan? Förutom att ha jobbat på McDonald’s om somrarna ska Bezos allra första jobb ha varit som hjälpreda på morföräldrarnas ranch i Texas.

Giorgio Armani

Modeskaparen Giorgio Armani har både pluggat medicin och tjänstgjort i italienska armén. Men ett av hans första riktiga jobb ska ha varit som fönsterdekoratör på ett varuhus, och på den vägen hittade han sitt intresse för mode.

Martha Stewart

Multitalangen Martha Stewart har ett minst sagt spretigt CV: hon sysslade med alltifrån aktiehandel till modelljobb innan hon gav sig in i mediebranschen med fokus på mat och livsstil. Hennes allra första jobb ska ha varit som barnvakt åt flera kända basebollspelare i New York Yankees.

Daniel Ek

Svenska Daniel Ek, känd för att ha startat streamingtjänsten Spotify, har en lite rakare väg till framgången. Ek började i ung ålder när han hittade intresset för teknik och IT. Han började bygga och designa hemsidor i tidiga tonåren, och hans tjänster ska ha blivit väldigt efterfrågade. Efter det tog en framgångsrik IT-karriär fart!

Tags: Inspiration, Drömjobbet, entreprenörskap, Ledarskap

×