5 saker som hjälper dig söka nytt jobb

Publicerat Aug 26, 2019 7:30:22 AM

1. Våga utmana dig själv

Det är naturligt att vara rädd för det nya, för tänk om det är sämre än det du har idag? Så fungerar vi. Men var inte rädd för att ge dig själv en ny utmaning. Försök att definiera dig själv, lyft dina styrkor och var ödmjuk med dina svagheter. Tro på dig själv och sätt upp mål för vad du skulle kunna göra för din nya arbetsgivare – då är det lättare att börja söka nytt jobb.

2. Hör dig för – utnyttja dina kontakter

Kanske känner du någon som jobbar på en intressant arbetsplats? Fråga hur det är där. Kontakter är en viktig del av arbetslivet, både för att faktiskt få in foten, men även när du vill få en inblick hos en potentiell arbetsgivare. Risken att gå på en mina blir mindre och vägen till ett nytt jobb blir kortare med hjälp av kontakter, utnyttja dem.

3. Alla har varit nya på jobbet

Att vara ”den nya” kan kännas jobbigt, svårt och ovant. Då kan det vara skönt att tänka på att alla runtom dig har varit i samma situation. Ingen väntar sig att du ska kunna precis allt första dagen. Var lyhörd och öppen för att lära dig så kommer det gå galant!

 4. Uppdatera ditt CV

Innan du ger dig i kast med att söka – se till att ha ett CV som är färskt och se över din digitala profil, skriv ett nytt personligt brev och försök förmedla dig själv och dina styrkor på ett nyanserat sätt. På så sätt är det inget som hindrar dig när du väl hittar en intressant tjänst att söka. Här hittar du fler CV-tips på bloggen.

5. Var inte rädd för att gå på intervjuer

En intervju betyder inte nödvändigtvis att du måste byta eller kommer att byta arbetsplats. Men det är ett första steg och ett bra sätt att bilda sig en uppfattning om andra arbetsplatser, dessutom knyter du nya kontakter. Kanske inser du att du har det bra som det är, eller så hittar du din drömarbetsplats? Du får inga svar om du inte går dit!

 

För fler tips om hur du förbereder dig inför att ta steget till att söka nytt jobb, ladda ner vår guide gratis här:

Ladda ned din förberedelseguide här

Tags: Tips

×