5 tips på hur du får en kul jobbsommar

Publicerat Jun 13, 2017 4:29:41 PM

Hur blir din sommar? Kommer du jobba när alla dina vänner är lediga? Inte så kul kanske, men visst finns det en del life hacks som gör jobbsommaren lite roligare.

Här är våra fem bästa tips.

Ändra din arbetstid

Säg att du normalt jobbar 9-17. Kanske du lika gärna kan börja 08, eller 07. Om du kan gå två timmar tidigare hinner du fånga upp dina vänner på eftermiddagen på stranden eller parkhänget. Prata med din chef om det skulle vara möjligt att ändra din arbetstid tillfälligt under sommaren.

Packa en väska och ta med till jobbet

Om du inte behöver åka hem efter jobbet utan kan gå direkt och träffa dina vänner kanske du vinner en timme eller två. Packa filt, badgrejer och något att äta och ta med till jobbet så missar du inte så mycket. Dina vänner har ändå legat och sovit till 12 och inte hunnit göra så mycket innan du kan haka på.

Köp en sommarbil

Med bil kommer du snabbare ut till dina kompisar. För 5 000 får du en helt okej bil som lätt kan rulla över sommaren. Om 5 000 är för mycket, gå ihop med ett par kompisar och köp den tillsammans. Vill du inte äga en bil är bilpool en smart lösning för sommaren. Här är några bra bilpooler. Lokala bilpooler finns också över hela landet, googla bilpool+din stad så hittar du.

https://www.sunfleet.com/

https://www.drive-now.com/se/en/stockholm/

Hyra bil över sommaren är också ett bra alternativ, för 5 000 kr kan du få en mindre bil hela juli. Kan du tänka dig en lite äldre bil så kolla Rent a wreck. Idén att hyra ut äldre bilar kommer från USA, och bilarna är inte så skraltiga som namnet säger. Ett annat smart upplägg är att passa en hund, ett hus eller vattna blommor där det ingår en bil i paketet. Sätt upp lite lappar i området där du bor så får du säkert napp.

Kolla stadsfestivaler

Sitt inte på jobbet och gråt framför dina lediga kompisars Instagramflöde från alla sköna festivaler i sommar. Kolla upp när det är festival i staden där du bor istället. Vi har hittat en sajt som har koll på alla festivaler, du hittar den här. Eller så kollar du din kommuns sajt, som brukar vara ganska bra att lägga upp kul saker som händer.

Jobba på distans

Vi vet, det är svårt att ta med jobbet till en strand om man jobbar på lager eller i vården. Men vi hoppas att ni som gör det har fått ut något av tipsen ovan. För er andra, som fixar jobbet med en dator och internet, kan det vara en idé att jobba mer på distans. Om det är några som har koll på det här med distansjobb så är det Svenska nomader. De har tagit fram en väldigt smart guide med massor av tips för hur du blir en digital nomad (även om det bara är över sommaren).

Hoppas du får en fin jobbsommar

Tags: Manpower, Inspiration, jobb, Sommar

×