5 vanliga intervjufrågor – och hur du svarar på dem

Publicerat Jan 26, 2021 10:15:47 AM

Arbetsintervjuer kan se olika ut beroende på vilken bransch och arbetsroll det gäller. Det finns dock vissa frågor som nästan alltid ställs på intervjuer. Vi guidar dig igenom de bästa svaren på de allra vanligaste frågorna!

Att gå på en anställningsintervju är ofta nervöst. För att ge sig själv de bästa förutsättningarna att göra ett gott intryck bör man vara förberedd och påläst, både om företaget och tjänsten men också om de vanligaste intervjufrågorna.

1. "Vilka är dina styrkor?"

Kanske den vanligaste frågan man får på en arbetsintervju. Vårt råd är att tänka såhär: vilka av mina styrkor som passar tjänsten kan jag lättast ge exempel på? Alla kan hävda att de är initiativrika – därför är det av yttersta vikt att kunna ge exempel på hur ens förmåga att ta initiativ har kommit till nytta för ens jobb. Hur använder du dig av dessa styrkor i ditt dagliga arbete idag? Har du ett projekt du nyligen jobbat i där en av dina styrkor verkligen gjorde skillnad?

2. "Vilka är dina svagheter?"

Den här frågan ger dig en möjlighet att visa dig mänsklig genom att vara ärlig med dina tillkortakommanden. Många gör misstaget att uppge positiva egenskaper vid frågan om sina svagheter. Var istället transparent och lyft en eller två svagheter som du har, men se till att berätta om hur du aktivt jobbar på att förbättra dem. Tänk på att de flesta rekryterare lätt ser igenom förskönande svar på den här frågan.

3. "Varför ska vi anställa just dig?"

Detta är en intervjufråga som kräver goda förberedelser. Fundera ordentligt innan intervjun på hur just dina egenskaper matchar bolaget och den sökta tjänsten, så att du kan utforma ett svar utifrån det. Vad är det som verkligen efterfrågas i jobbannonsen? Se till att göra ordentlig research om bolaget innan intervjun. Då kan du formulera ett bra svar på den här frågan som visar att du förstår företagets mål och utmaningar.

4. "Vart ser du dig själv om fem år?"

Denna typ av fråga kan vara klurig att besvara. Vem vet egentligen vart i livet man är om några år? Självklart ska du här ska tänka jobbrelaterat och i synk med bolaget du är på intervju hos. Framförallt vill dock rekryteraren höra om vilka mål du vill jobba mot. Du kan med fördel prata om både kortsiktiga och långsiktiga mål – från färdigheter du hoppas utveckla till titlar som du vill jobba mot – som visar på att du är ambitiös och målmedveten.

5. "Vilka egenskaper anser du att en bra chef ska ha?"

Tänk tillbaka på tidigare chefer som du har haft. Vilka tillfällen har dessa chefer hjälpt dig utvecklas och vilka är egenskaperna som har legat till grund för det? Dela gärna med dig av dessa erfarenheter när du svarar på intervjufrågan, så att rekryteraren får en inblick i vad som är viktigt för dig. Vilka egenskaper du uppskattar hos en chef säger även en hel del om dig som person, så glöm inte att ta med den här frågan i dina förberedelser.

Lycka till!

Tags: Anställning, Frågor & Svar, Inspiration, Jobbintervju, Drömjobbet

×