De 6 vanligaste faserna när du söker jobb

Publicerat Nov 20, 2017 5:11:47 PM

Att söka jobb kan vara fantastiskt roligt, tidskrävande och tidvis psykiskt påfrestande. Vi har kartlagt de 6 vanligaste faserna man går igenom i jakten på ett nytt jobb:

1. Beslutsfasen

 


via GIPHY

 

Du har bestämt dig, det är dags för ett nytt jobb. Kanske känner du att du inte trivs på ditt nuvarande jobb, är arbetslös eller är ute efter ditt allra först jobb - oavsett har du en spännande resa framför dig!

2. Förberedelsefasen

 


via GIPHY

 

I förberedelsefasen är det bland annat dags att skapa ett nytt CV eller uppdatera ditt gamla. Är du osäker på vad du ska skriva? Kolla in våra CV-tips.

3. Motivationsfasen

 


via GIPHY

 

Du har hittat massor av intressanta annonser, anpassar ditt ansökningsbrev och CV efter tjänsterna och motivationen är på topp! Du är redo för att få ditt drömjobb!

4. Krisfasen

 


via GIPHY

 

Så efter du lagt ner massor av tid och engagemang på ansökningar och håller stenkoll på mail och telefon så händer... ingenting. Det kan kännas riktigt motigt att fortsätta jobbsökandet, men ge inte upp!

5. Medvindsfasen

 


via GIPHY

 

Äntligen blir du kallad på intervju. Tvivlen lägger sig och du får ett välförtjänat break från krisfasen!

6. Framgångsfasen

 


via GIPHY

 

Och så till slut kommer dagen då du får det efterlängtade telefonsamtalet: du fick jobbet! 

Är du redo att börja din resa till ett nytt jobb? Det spelar ingen roll för oss på Manpower om du är ung, gammal, kvinna, man, född här eller utomlands. Det viktigaste är att vad du kan och att du vill utvecklas. Skapa ett konto på vår sajt och kolla in våra jobb!

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, cv, Fun Stuff, rekrytering

×