7 appar som förenklar arbetsdagen

Publicerat Feb 8, 2021 11:11:23 AM

Digitala att göra-listor, lugnande ljud och motiverande tidtagarur – det finns många appar att vända sig till för att få hjälp med struktur under arbetsdagen. Vi har listat sju stycken som gör jobbvardagen lite enklare!

Skulle du behöva strukturera din arbetsdag bättre? Du är inte ensam, speciellt i dagsläget när många jobbar hemifrån och känner att arbetsdagen lätt tappar struktur. Vi har samlat några tips på appar som kan hjälpa till med allt från motivation till effektivitet.

De flesta av apparna är kostnadsfria, men vissa erbjuder köp inuti appen. Glöm därför inte att läsa igenom noggrant innan du laddar ner något.

1. Be Focused

Be Focused är en app som hjälper dig behålla fokus och öka produktiviteten med hjälp av ”Pomodorotekniken”. I enlighet med tekniken varvar appens tidtagarur 25 minuters fullt arbetsfokus med kortare pauser på 5 minuter. Efter fyra upprepningar får du en längre vilopaus på 15-20 minuter. En mycket effektiv taktik som aktiverar hjärnans belöningssystem och underlättar koncentrationsförmågan.

2. Evernote

En app som skapar lite feng shui i ditt arbetsliv! Evernote är som en digitaliserad att göra-lista som hjälper dig minnas och kategorisera allt. Här kan du lägga in anteckningar, idéer, bilder, filer, webbartiklar, inspelningar och även skanna in dina kvitton för olika projekt. Ett stort plus är att Evernote kommer som app för både smartphone och dator, vilket gör att dina anteckningar kan synkas mellan olika enheter.

3. Calm

Calm är ”mental fitness”-appen som 2017 blev utnämnd till årets app av Apple. Calm kan hjälpa dig att få ner stressnivåerna, fokusera på jobbet och somna bättre på kvällen. I appen får du till exempel lära dig olika meditationstekniker och koppla av med specialkomponerad musik.

4. Dropbox

Arbetar du med många olika filer som måste skickas till många personer eller enheter? Då kan Dropbox vara en app för dig. Dropbox kallar sig själva för en smart arbetsyta, där du får lagringsutrymme att använda till filöverföring. Filerna kan struktureras i mappar och enkelt delas med andra. Appen är också ett bra verktyg om man vill skicka över filer från dator till telefon, eller vice versa.

5. myNoise

Blir du lätt störd av ljud? För många har monotona ljud god effekt på koncentrationen och det kan därför vara effektivt att slå på denna typ av ljud eller musik i hörlurar om man jobbar i öppna kontorslandskap eller livliga miljöer. myNoise är en av många appar med ett register av ljudslingor som sträcker sig från regnskurar och skogspromenader till tibetanska körer.

6. 7 Minute Workout

Det finns ingen anledning ligga på latsidan bara för att man jobbar hemifrån! Denna träningsapp innehåller några av de bästa övningarna för icke-atleter och är även utmärkt för den som tycker att träning är tråkigt. De snabba träningspassen på sju minuter håller dig i form och kan dessutom göras när som helst och var som helst. Perfekt för att få in lite träning i jobbvardagen när man inte har en fysisk arbetsplats att ta sig till och från!

7. Hälsoappar

Du vet väl om att många smartphones kommer med sina egna hälsoappar? iPhone har exempelvis appen Hälsa där du kan hålla reda på allt ifrån hur lång tid du har stått upp under dagen till om du har haft för hög volym när du lyssnat på musik i hörlurarna. Det här är en perfekt app för dig som står upp eller går mycket under arbetsdagen då den även håller koll på hur många steg du tar.

Tags: Arbetsplats, Jobba hemma, Hållbart arbetsliv, Flexibelt jobb, Learnability

×