Högtryck på arbetsmarknaden - över 3 000 lediga jobb

Publicerat Apr 20, 2017 4:15:08 PM

Det råder mycket stor efterfrågan på arbetskraft runt om i landet och bara inom ManpowerGroup finns över 3 000 lediga jobb som behöver tillsättas innan sommaren. Det är främst truckförare, lagerpersonal och kundtjänstmedarbetare som efterfrågas men samtidigt finns jobb för 1 250 högskoleutbildade specialister under det andra kvartalet.

- Många av Sveriges företag behöver anställa och efterfrågan är spridd över landet, men de verkar ha svårare än någonsin att hitta kompetens. Vi på Manpower kan göra verklig skillnad - givetvis när det gäller matchning men vi kan även bidra till att människor kommer in på arbetsmarknaden och därmed bryta utanförskapet för många, säger Mikael Jansson, vd för Manpower i Sverige.

Efterfrågan på arbetskraft är spridd över landet. Flest lediga jobb finns i Göteborgsregionen inklusive Borås, Trollhättan, Skövde och Uddevalla med drygt 1 000 jobb, Stockholmsregionen med 800 jobb men även Smålands arbetsmarknad är högaktiv och där söker man nästan 440 personer, främst inom industrin.

Orter utanför storstadsregionerna som märks särskilt är Jönköping och Vetlanda som behöver flera hundra truck- och lagerpersonal, Skövde som söker över hundra montörer och truckförare och Mora, Falun och Ludvika som söker ett 80-tal inom lager och industri. I storstadsregionerna är det mycket stor efterfrågan på högutbildade personer inom IT, ekonomi och ledarskap.

- Vi har betydligt större efterfrågan än vad vi brukar ha under andra kvartalet och det är just nu mycket stort tryck på att hitta IT-specialister, ingenjörer av olika slag samt chefer på alla nivåer. På dagens arbetsmarknad finns goda jobbutsikter för personer med viljan att ta nästa steg, säger Per Johansson, vd för Experis i Sverige.

Regionerna som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmsta tiden:

- Göteborgsregionen inklusive Borås, Trollhättan, Uddevalla, Skövde: 1 045 jobb

- Stockholmsregionen inklusive Uppsala: 800 jobb

- Småland: 435 jobb

- Norra Sverige (främst Sundsvall, Gävle och Luleå, Dalarna, Umeå): 375 jobb

- Skåne och Blekinge (främst Malmö, Landskrona, Helsingborg): 343 jobb

- Östergötland: 100 jobb

- Mitt (främst Karlstad, Örebro, Västerås): 81 jobb

Här kan du söka jobb på Manpower och skapa ditt konto.

Här kan du söka jobben på Experis. 

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, bemanning, bemanningsföretag, Experis, ManpowerGroup, rekrytering, Trender

×