"På Manpower finns möjligheten att kombinera jobb och fritid på ett bra sätt"

Publicerat Apr 18, 2018 6:42:25 PM

Hur är det att gå från flera års studier till sitt första jobb, med alla nya krav som finns runt en anställning? Det var en av sakerna vi ville prata med Amelie om. Viljan att hitta en balans mellan jobbet och privatlivet och hur man tänker kring sin karriär när man är ung var en annan.

Hej Amelie, du hade lite ångest tidigare över att bli anställd, hur känns det idag?
– Haha ja, jag var lite orolig för övergången från ett väldigt fritt liv som student till att behöva vara på en arbetsplats varje dag och vara tvungen att anpassa sig till rutiner som anställd. Men nu när jag har kommit in i det känns det jättebra.

Vad var det som gjorde att du kände en viss oro inför att börja jobba?
– Jag var ju otroligt sugen på att börja jobba efter flera år i skolan. Men där la jag för det mesta upp dagarna som jag själv ville. Det var ett väldigt fritt liv där jag kunde välja att vara ledig på veckodagar och plugga hela helgerna. Men jag förstår nu att friheten i skolan hade både för- och nackdelar. I skolan var jag aldrig riktigt ledig. Det känns bra att kunna bryta mönstret och ha en tydlig gräns mellan jobb och ledig tid.

Vad jobbar du med idag?
– Jag jobbar som uthyrd konsult från Manpower med marknadskommunikation på ett företag som heter Daikin. Vi tillverkar värmepumpar, ventilation och luftkonditionering. Jag skriver pressreleaser, utvecklar deras YouTube-kanal och mycket mer. Det är ett jättekul jobb där jag lär mig massor. Det är dock bara en deltidstjänst, så den andra halvan av tiden jobbar jag där jag praktiserade tidigare, på G.W Greiff & CO. Där jobbar jag med ungefär samma sak, marknadskommunikation. Det är också ett roligt jobb och extra kul eftersom vi säljer sport- och fritidskläder, vilket är produkter som ligger nära mina fritidsintressen. Tuxer är vårt stora varumärke.

Vad pluggade du för att få de här jobben?
– Jag är nyexad Språkvetare med examen från Uppsala Universitet. Professionell svenska är mitt huvudämne och Medie- och kommunikationsvetenskap är mitt biämne. Jag har tidigare hunnit jobba inom vården, i butik och jobbat professionellt med galopphästar, men detta är mitt första lite mer omfattande kontorsjobb som dessutom knyter an till min utbildning.

Var hittade du Manpower-jobbet?
– Jag tror att jag var inne på Metro jobb och såg annonsen. Jag sökte eftersom tjänsten verkade otroligt lärorik och givande, och blev såklart superglad när jag fick jobbet. Jag hade sökt jobb i ungefär en månad efter examen, så det var en stor lättnad när jag fick det.

Nämnde du ditt stora intresse för cykling när du sökte jobbet? Var det viktigt för att få jobbet?
– Jag nämnde cyklingen i mitt personliga brev och på min intervju. Det är ju ett stort fritidsintresse som ger mig mycket och utvecklar mig som person, men jag tror inte att det var avgörande för att jag skulle få jobbet. Däremot tror jag att det är bra att visa att man intresserar sig för andra saker än jobbet och att man brinner för något.

Ladda ned din CV-guide här

Vad är det då med cyklingen som är så bra?
– Det är en krävande sport. Fysiskt måste man vara i bra form. Det gäller också att ha huvudet med sig hela tiden och hitta rätt linje, annars är det lätt att krascha. Att vara så fokuserad rensar huvudet väldigt effektivt, och eftersom man fylls med endorfiner mår man riktigt bra efter ett cykelpass. Sen är det väldigt skönt att komma bort från stan och ut i skogen och lugnet.

Det här är ditt första jobb för Manpower, vad är bra med oss?
– Jag tycker att Manpower är en seriös arbetsgivare som tar väl hand om sina konsulter. Ni är också väldigt flexibla att jobba för. Det känns som att ni också värderar ett liv vid sidan av jobbet högt, vilket jag tycker är viktigt. Jag tror att det blir roligare att jobba om det finns möjlighet att ägna sig åt sina fritidsintressen också.

Hur ser framtiden ut, vad kommer du jobba med när din 6-månadersperiod är slut?
– Det får vi se! Jag vet ju inte hur länge jag kommer bli kvar på Daikin - förhoppningsvis länge. Men om min tid på Daikin tar slut vet jag att det finns ett otroligt stort utbud av konsultuppdrag på Manpower, vilket innebär att jag har alla möjligheter att hitta fler konsultuppdrag som passar mig om det skulle bli aktuellt. Det känns bra att ha den valmöjligheten.

Du är ju 22, har du några tips kring hur man kan tänka kring jobb när man är i början av sin karriär?
– Försök hitta en arbetsplats där du får möjligheten att prova på många olika arbetsuppgifter och där du får chansen att lära dig mycket. Jag har haft otrolig tur med min nuvarande tjänst och känner hur jag utvecklas och lär mig nya saker varje dag. Då blir det blir kul att gå till jobbet varje dag!

 

Vill du ha ett jobb som passar ditt liv, börja med att leta hos oss. Vi har tusentals lediga jobb, chansen är stor att du hittar något som är perfekt för dig!  Här kan du läsa mer om hur vi tänker kring ett mer flexibelt arbetsliv.

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, bemanning, bemanningsföretag, Inspiration, jobb, rekrytering, Flexibelt jobb

×