Anasemon landade jobbet tack vare Manpower Matchning

Publicerat May 6, 2021 8:30:29 AM

Anasemon har bott i Sverige i ett år. Efter att ha studerat svenska på universitetet sökte hon vägledning inom sitt jobbsökande, och hittade med hjälp av Arbetsförmedlingen till populära stödprogrammet Manpower Matchning. Med hjälp av sin personliga arbetsmarknadskonsult Anders lyckades hon landa det hon längtat efter – ett stabilt och tryggt jobb.

Att söka jobb i ett främmande land är en stor utmaning, speciellt i ett land som skiljer sig markant från vad man är van vid. Så kände 27-åriga Anasemon, utbildad klinisk apotekare från Egypten. För att få hjälp och stöd i sitt jobbsökande anmälde hon sig därför till Manpower Matchning. 

Att ta hjälp av Manpower Matchning är det bästa beslutet jag tagit. De har hjälpt mig så mycket. Utan dem hade jag inte haft självförtroende i mitt jobbsökande, och heller inte vetat hur jag ska ta mig an processen. Jag har ingen tidigare erfarenhet av att söka jobb i Sverige, så jag fick stöd i allt från att skriva ett bra CV och personligt brev till att bli intervjutränad, berättar Anasemon. 

Manpowers satsning Manpower Matchning jobbar för att få individer och arbetsgivare att hitta varandra, att bryta utanförskap och verka för en framgångsrik integration. De erbjuder därför människor som är arbetssökande chansen att få hjälp till att hitta nytt jobb eller studier. Hittills har Manpower Matchning hjälp över 8 000 personer till jobb eller studier. 

Det har varit en utmaning för Anasemon att söka motsvarande jobb i Sverige då hon behöver gå igenom en del prover för att bli validerad. Därför bestämde vi oss för en ny strategi, berättar arbetsmarknadskonsulten Anders Lööf som stöttat Anasemon genom jobbprocessen. Han fortsätter:

Vi tittade på hennes tidigare erfarenhet och såg att hon hade en del erfarenhet av lagerarbete sedan tidigare. Vi kom därför överens om att försöka landa ett lagerjobb, för att sedan komma vidare till tjänster inom farmakologi. Sagt och gjort, Anasemon sökte ett jobb på ett ICA-lager i Helsingborg och landade jobbet på direkten. Lika glad som henne blev jag som jobbat sida vid sida med henne under den här tiden som varit, säger Anders.

På frågan om hon rekommenderar andra att gå Manpower Matchning-programmet svarar Anasemon med ett rungande ja. 

Ja, ja, ja! Manpower Matchning är den bästa hjälpen jag fått sedan jag kom till Sverige. De har förstått mina mål och önskemål, gjort en strategi baserat på dem och hjälpt mig in i mål. Jag är evigt tacksam för den hjälp jag fått av min arbetsmarknadskonsult och skulle rekommendera programmet till alla, säger Anasemon.  

Vill du också komma in i arbetslivet genom Manpower Matchning? Läs mer om hur du går tillväga här!

Tags: Manpower Matchning, Anställning, Inspiration, Tips, Arbetsliv

×