Är du arbetslös? Berätta gärna det

Publicerat Nov 16, 2017 5:07:47 PM

Många som är ute och söker jobb vill inte prata så mycket om det. Vi förstår det, men samtidigt missar man många jobbchanser om man inte gör det. Det finns många olika former av arbetslöshet, någon kanske har slutat på sitt jobb men känner att det är troligen går att hitta ett nytt ganska snart. Då brukar det heta att ”man är mellan jobb” och då är det kanske inte så jobbigt att prata om. Andra kanske har en längre arbetslöshet bakom sig och det kan vara tuffare att förklara.

Men oavsett var man befinner sig, att berätta att man söker jobb och är ledig är första steget mot att hitta ett nytt jobb. Här är våra 5 bästa tips för hur du öppnar för att få nytt jobb.

1. Bestäm dig för att berätta för människor att du söker jobb, det är en grundförutsättning för att få nytt jobb.

2. Fundera över vilka du kan berätta för. Exempelvis vänner, släktingar, tidigare kollegor, tidigare företag du sökt jobb hos och olika rekryteringsföretag.

3. Gå igenom vilka egna kanaler du har för att berätta att du söker jobb. Som din egen Facebook, Linkedin och Instagram. Finns det grupper på Facebook som är relaterade till den typ av jobb du söker?  

4. Gå igenom ditt cv och personliga brev igen och se om det verkligen känns uppdaterat. Be någon annan som känner dig läsa.

5. Fundera på hur du skulle sammanfatta dig själv på 10 sekunder, även kallad hisspitch (du ska kunna få fram vad du är bra på under den tid det tar att åka en hissresa). Försök precisera vad du är riktigt bra på. Saknar du spetskunskaper kan det vara andra saker, som att du är pålitlig, aldrig kommer för sent, sällan är sjuk, glad och positiv mot kollegor och vänner.

Det finns flera fördelar för dig som letar jobb att skapa ett konto hos oss på Manpower. Bland annat blir du tillgänglig för våra rekryterare och konsultchefer som kontinuerligt letar efter kandidater, vi ger nytt jobb till omkring 1000 personer varje månad. Om du är ung, gammal, kvinna, man, född här eller utomlands spelar ingen roll för oss. Det viktigaste är att vad du kan och att du vill utvecklas.

 

Tags: arbetslös, Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, Curriculum vitae, cv, framtidsjobb, rekrytering, Tips

×