Därför ska du anställa äldre personer

Publicerat Sep 15, 2017 4:02:43 PM

Antingen är du för gammal eller för ung och saknar erfarenhet. Att ta sig in på arbetsmarknaden kan vara svårt både för de med för mycket erfarenhet och de med för lite. En förlegad syn menar vi på Manpower. Med medarbetare i olika åldrar skapas en dynamisk arbetsmiljö med många fördelar.

En rapport från Karlstads Universitet visar att den vanligaste diskrimineringen av äldre sker när företag ska anställa, då åldern lätt hamnar i fokus. Inte bara för att pensionen närmar sig, utan för att många arbetsgivare även tror att det kostar mer att anställa äldre på grund av höga pensionskostnader.

Men det är dags att höja blicken och faktiskt se fördelarna med att anställa personer som bara har några år kvar i arbetslivet. Vi har listat några av vinsterna.

– Att lära sig något nytt är inte bara unga förunnat. Viljan och drivet att lära sig nytt beror mer på personen än hur gammal du är.
– Äldre medarbetare har lägre sjukfrånvaro än sina yngre kollegor.
– Genom ett brett åldersspann på arbetsplatsen kan erfarenheter och kunskaper föras över till de yngre.
– Personer som är lite äldre har erfarenhet både av livet, såväl som arbetslivet, och kan därmed fungera som mentorer åt de yngre medarbetarna.
– Med ålder kommer mognad och trygghet, egenskaper som kan öka förtroendet för ditt företag hos dina kunder.
– Genom att erbjuda äldre medarbetare samma villkor som övriga påverkas lönekostnaden bara av personens lön – inte åldern. Det innebär att kostnaderna inte blir högre för en person med hög ålder.

Hos oss på Manpower spelar åldern ingen roll. Det viktigaste är vad du kan. Vi ifrågasätter alltid kravspecifikationen från våra uppdragsgivare och stöttar i resan till att hitta rätt person för tjänsten – oavsett ålder.

Läs gärna även vår artikel om Jan A Malmborg och hans tid hos Manpower Matchning.

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, Anställa äldre, bemanning, bemanningsföretag, jobb, Mångfald, ManpowerGroup, rekrytering, Tips

×