”Det är sällan vi visar uppskattning – men alla behöver det"

Publicerat Jun 11, 2018 1:02:03 PM

Arbetslöshet är en hårfin linje mellan hopp och hopplöshet. En storm av känslor efter alltför många nej. Vi är många som känner igen oss. Men Stefan Ellingsson fick till slut sin dröm uppfylld, vilket han idag är väldigt tacksam för.

Stefan hade sammanlagt varit arbetslös i ungefär ett och ett halvt år innan han fick jobb via Manpower. Han valde att återkoppla till Erika Fogelberg, som är konsultchef på Manpower, efter att ha sökt tjänsten som fastighetstekniker. Tack vare hans återkoppling fick han komma på intervju som senare ledde till en fast anställning.

– Jag blev anställd på Manpower i mitten på februari och var uthyrd till Diös i tre månader. Första maj blev jag direkt anställd hos Diös där jag idag jobbar som fastighetstekniker.

Hur kändes det när du fick jobbet?
– Det kändes hur bra som helst, som att vinna på Lotto!

Enligt Stefan är jobbet som fastighetstekniker både omväxlande och roligt. Arbetsuppgifterna varierar dagligen, det kan vara allt ifrån att byta någon trasig säkring till att sköta ventilationen.

– Jag trivs med det breda spannet, det här är ett jätteroligt jobb! Jag träffar väldigt många människor varje dag vilket alltid är lika kul.

Vilka råd kan du ge till andra som söker jobb?
– Det bästa rådet är att aldrig ge upp och att söka många jobb! Se till att utnyttja alla möjliga vägar och kontakter. Det var min första gång att bli anställd via ett bemanningsföretag och det har fungerat hur bra som helst! Man får inte vara rädd för nya saker.

Stefan känner stor glädje och tacksamhet över anställningen hos Manpower, och det var en självklarhet för honom att visa sin uppskattning i någon form.

– Vi människor får sällan uppskattning över saker vi gör och säger. Det är alldeles för sällan vi visar det. Det gläder mig att Erika blev glad över min present!

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, Inspiration, jobb, Jobbintervju, rekrytering

×