Det här händer på ett kandidatmöte

Publicerat Jun 16, 2017 1:44:56 PM

Vi får ibland frågan hur ett kandidatmöte med intervju fungerar. Vi brukar börja med att samla en grupp av personer som sökt jobb hos oss där vi berättar om hur det fungerar att jobba på Manpower.

Om du vill får du möjlighet att ställa alla dina frågor och vi får möjlighet att rätta till några vanliga missuppfattningar. (Nej, du kommer inte jobba på nya ställen varje dag. Nej, vi ser inte på människor som slit och släng-varor. Nej, lönen är inte kass, vi har kollektivavtal och följer avtalets lönesättning.)

Därefter gör vi individuella intervjuer med var och en av dem som blivit kallade till intervju.

Det som oftast hänt innan vi kommit så här långt är att du har sökt ett jobb, blivit uppringd för en kort telefonintervju där vi kommit överens om en tid för att ses på ett gemensamt informationsmöte och sedan individuell intervju.

Missa inte intervjun när den är bokad

Det är tyvärr alltför vanligt att kandidater inte kommer till intervjun fast den är bokad. Vi tycker det är synd såklart för vi har ju bokat intervjun för att vi tror på dig och gärna vill träffa dig. Men det är främst för din egen skull som du bör komma på intervjun. Att inte dyka upp trots att det är bokat ser naturligtvis inte så bra ut och det minskar dina chanser att få jobb i framtiden.

OM du inte kan komma behöver du bara meddela oss innan, det kan såklart hända saker som gör att du inte kan komma. Men det är viktigt för oss och dig att du hör av dig och berättar.

Kanske vissa tänker att det är nervöst och att gå på en sådan här träff. Det är inte så mycket att vara nervös för egentligen, vi förväntar oss inget av dig under den gemensamma informationen, det räcker med att du lyssnar. Själva intervjun kommer sedan (och den är inte heller något du behöver vara nervös för).

Det är bra att gå på intervjuer för din egen träning. Om du själv tycker att en intervju inte går så bra kan du tänka efter varför det blev så och så blir nästa intervju ännu bättre.

Det här händer under ett kandidatmöte

Vi låter Sanna som är en av de personer du kan få träffa berätta hur det fungerar.

"Först ses vi i grupp där vi berättar om Manpower och du får möjlighet att ställa frågor, om du har några. Det tar cirka 30 minuter."

Välkommen till Manpower

"Sen går vi ner och tar en kopp kaffe och du får sitta ner och vänta en stund på att det blir din tur att bli intervjuad."

Gruppintervju - Manpower

"Därefter gör vi en individuell intervju, det tar cirka 15 minuter."

Kandidatmöte - Manpower

"När intervjun är klar tar det ibland några dagar innan vi hör av oss igen och ger besked om jobbet är ditt."

Så nästa gång du blir kallad till intervju, skriv in det i kalendern och se till att komma som vi kommit överens om. Det är bra för både oss och dig.

Deal?

http://gph.is/2mWmIvz

Ps. Det roligaste för oss är nog ändå när vi ibland kommer ut till arbetsgivaren och träffar dig när du börjat jobba. Det är alltid lika fint att se en person som är glad över sitt nya jobb och trivs med det.

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, Intervju, jobb, Jobbintervju, Kandidatmöte, rekrytering, Tips

×