"Det kändes som att komma hem"

Publicerat Oct 12, 2018 3:06:30 PM

annsofie_manpower

Vi har pratat med vår konsult Ann-Sofie från Borås, som har jobbat på Manpower sen april i år. Sedan Ann-Sofie slutade nian har hon jobbat med allt mellan himmel och jord (bland annat är hon barnboksillustratör på fritiden) men det var när hon började på Manpower som hon kände att hon hittat hem.

Hur kom du i kontakt med Manpower?

– Jag fick en arbetsskada i axeln och blev sjukskriven. Under sjukskrivningen gjorde företaget en omorganisering och jag blev uppsagd. Så när jag blev inskriven på Arbetsförmedlingen nämndes Stöd och Matchning för mig som något man brukar göra lite längre fram i sin arbetslöshet. Jag kände direkt att det där kan jag väl göra på en gång! Jag började då på Stöd och Matchning hos Manpower Matchning i Borås.

Under tiden hos Manpower Matchning fick kollegorna på Manpower upp ögonen för Ann-Sofie, och när hon gått klart programmet erbjöds hon anställning som konsult på Manpower i april 2018. Sedan dess har hon jobbat ute på uppdrag hos kunder men även täckt upp i Manpowers reception i Borås. Nyss började Ann-Sofie ett längre uppdrag som administratör hos en kund där hon bland annat ansvarar för orderinköp, fakturahantering och arbetsplanering.

Men vi har förstått det som att det var något särskilt med att jobba på Manpowers kontor i Borås?

– Ja, gänget där är helt fantastiska, det är knappt så ord kan beskriva dem! De är så hjärtliga och vänliga, de ser och lyssnar på folk. Det är som att få en stor varm kram när man kommer in på kontoret. Summa summarum är jobbet på Manpowers Borås-kontoret det roligaste jag haft hittills! Så det är både med sorg och glädje jag tagit mig an nya utmaningar.

Medarbetare på Manpower Borås Manpowers fantastiska Borås-gäng!

Vad tycker du det roligaste med att jobba som konsult hos oss är?

– Jag älskar att träffa nya människor och skapa nya kontakter! Och jag gillar verkligen utmaningar och lära mig nya saker, bara sedan jag började på Manpower i april har jag lärt mig så mycket nytt och fyller hela tiden på min kunskapsryggsäck. Nu är jag ju själv lite äldre, men jag kan verkligen tänka mig att för unga människor är det här också en jättebra transportsträcka. Du får lära dig nya branscher och träffa nya människor.

Har du något tips till andra som varit i din situation?

– Jag tyckte det var positivt att som arbetslös börja på Stöd och Matchning direkt. Det blir lättare att ta till sig information, våga kontakta andra och göra spontana besök hos arbetsgivare. Man tappar så mycket när man går arbetslös länge, det blir tufft med motivationen och självkänslan. Så är du det minsta lilla osäker som person är det så mycket bättre att komma in på Stöd och Matchning, för det höjer verkligen din självkänsla!

 

Går du också i tankar om att söka nytt jobb, men är kanske inte redo att ta steget riktigt än? Vi har tipsen på hur du mentalt och med praktiska förberedelser gör dig mer redo att börja din resa mot ett nytt jobb. Ladda ner förberedelseguiden gratis här:

Ladda ned din förberedelseguide här

Tags: Inspiration

×