Det perfekta jobbet i början av karriären

Publicerat Sep 14, 2018 6:53:10 AM

Just nu har vi högkonjunktur i Sverige och det finns gott om jobb att få för unga som ska in i arbetslivet. Ett vanligt jobb är kundtjänst eller någon form av försäljning via telefon. Vi har träffat Erik Kamp som är konsultchef på Manpower i Göteborg för att få lite tips och tankar kring den typen av jobb.

– Hej Erik, jobb inom kundtjänst eller telemarketing, varför är det bra jobb att ta för den som är i början av sin karriär?

– Alla är välkomna att söka, det behövs ingen särskild bakgrund eller erfarenhet. Det går ganska snabbt att komma igång och det du behöver lära dig lär du dig på företaget du ska arbeta på. Du får en trygg inkomst med en fast grundlön och möjlighet att påverka lönen genom bonusar för att du gör ett bra jobb. Du som har drivet och viljan har goda möjligheter att lyckas. Det är helt enkelt en väldigt bra början för att ta stora kliv i sin karriär på kort tid.

– Om någon söker jobb hos Manpower och redan har jobbat på kundtjänst eller med telemarketing, hur ser ni själva på en sådan erfarenhet i ett cv?

– Vi läser ju 100-tals cv:n varje vecka och det kan jag säga direkt: om man har bra meriter från kundtjänst eller telemarketing så är det en jättestark merit även för andra jobb. Det brukar vara positiva personer med en härlig drivkraft som gjort bra ifrån sig på tidigare arbetsplatser.

Det säger också mycket om personen, att man är bra på att kommunicera med andra människor och den förmågan är väldigt nyttig att ha i många andra jobb. I ett sånt här jobb får man också lära sig olika affärssystem, vilket en kommande arbetsgivare kan få stor nytta av.

– Många tänker att det här mest är jobb för unga personer, men är det verkligen så?

– Ja för många är det första eller andra jobbet, så då är de unga. Men det kan vara ganska blandade åldrar. Vi ser jättegärna en åldersblandning och det gör företagen också.

– Det finns ju gott om jobb, varför ska man jobba för Manpower och inte söka jobb direkt hos ett företag?

– När du jobbar på Manpower är du anställd på Manpower, och det är vårt ansvar att hitta jobben. Vi är ju stora, så du får tillgång till hela vårt stora nätverk. Vill du sedan utvecklas i andra roller så finns det bra möjligheter att göra det utan att avsluta din anställning. Du får helt enkelt möjlighet att imponera på flera olika företag och känna dig för. De flesta av våra kunder är kända företag, och det ser bra ut i cv:t att ha jobbat till exempel för Telenor, Canal Digital eller 3.

– Hur är det med stämningen, blir man en del av gänget fast man är anställd på Manpower?

– Våra kunder är jätteduktiga på att inkludera de som kommer från oss. De vill inte att det ska kännas som någon skillnad på anställda och konsulter från Manpower. Våra konsulter blir inbjudna på afterworks och julfester, vi lovar. Det här är ju kul arbetsplatser, mycket skratt och bra sammanhållning och nya vänner väntar den som börjar.

– Om man blir intresserad nu då, hur söker man jobben?

– Vi söker folk över hela landet hela tiden, så om du är rätt person kommer du bli mottagen med öppna armar. En bra väg in är att ringa vårt Talent center på telefon 020-376 376, så ser de till att du kommer till rätt kontor. Det är jättebra om du har skapat ett konto hos oss på  www.manpower.se innan vi pratar, då blir det enklare att prata om vad du gjort tidigare och vilka möjligheter som finns när jag har cv:t framför mig. Just nu har vi flera lediga tjänster inom kundtjänst som behöver tillsättas omgående! Exempelvis har vi denna annons ute för kundtjänstjobb i Göteborg och den här för kundtjänstjobb i Stockholm.

Är du redo att börja söka jobb direkt eller behöver du hjälp med ditt CV? Ladda ned vår guide för CV och personligt brev här:

Ladda ned din CV-guide här

 

Stort lycka till med ditt jobbsökande!

 

Tags: Manpower, rekryteringsföretag, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, cv, Erik Kamp, Försäljning, Inspiration, jobb, Kundtjänst, rekrytering, Säljare, Telemarketing, Tips

×