Drömjobbet kom via Manpower

Publicerat Oct 18, 2017 6:58:40 PM

Fjärde månaden slog Jens säljrekord under tiden han jobbade som konsult på Manpower, uthyrd till ComHem. En rejäl provision kändes inte fel för en kille som var 20 och i början av sin karriär. Men egentligen handlar den här intervjun inte om pengar utan om möjligheter. Möjligheter att komma in på arbetsmarknaden, möjligheter att hitta sitt drömjobb och möjligheter att få en bra start på sin karriär.

Jens Norberg – Manpwer

Vi har träffat Jens Norberg, 21 år gammal från Husum, som efter 7 månader som uthyrd konsult hos Manpower, går över till att bli anställd av ComHem.

Hej Jens, berätta lite om dig själv

– Jag är 21 år, kommer från Husum från början men bor i Örnsköldsvik med min flickvän. Jag gick Restaurang och Livsmedel på gymnasiet men tröttnade och började på Sam istället och kompletterade med Folkhögskola. Jag har jobbat med klädesförsäljning via ett profilföretag och på MQ i Övik, man säger så i Örnsköldsvik, så man kan säga att försäljning har varit min grej den tid jag hunnit jobba.

Ja du är ju bara 21, så du har inte hunnit jobba så länge

– Nej jag är bara i början av min karriär, men jag har jobbat extra under tiden jag pluggat och det var ett par år sedan jag gick ut gymnasiet, så en del arbetslivserfarenhet har jag hunnit skaffa. Även om jag inte hunnit jobba så mycket så är försäljning en röd tråd i det jag jobbat med tidigare, så det var kanske inte så konstigt att jag började med försäljning på ComHem via Manpower.

Hur gick det till när du hittade jobbet via Manpower?

– Min mamma hade en väninna som jobbade på ComHem och jag var intresserad av att testa, så hon höll utkik åt mig och det var hon som berättade att ComHem sökte folk via Manpower.

Hur kändes första mötet du gick på?

– När jag träffade intervjuarna på Manpower kändes det intressant, hur allt var uppbyggt. De berättade att man jobbade som ett lag på ComHem, att hårt arbete lönar sig och att det fanns en möjlighet att påverka hur mycket man tjänade.

Men de pratade också mycket om hur det var att jobba som konsult hos Manpower, att det var en trygg anställning och att de skulle ta hand om oss och få oss att trivas och må bra. Jag tycker också att de har visat det, till exempel genom att höra av sig och komma ut till vår arbetsplats ofta och kolla läget att man trivs och så.

Du fick höra talas om ett exempel på att hårt arbete lönar sig, berätta

– Ja de berättade på informationsmötet om en kille som hade haft en riktigt bra säljmånad och fått en kanon-provision, och det lät ju helt fantastiskt. De första månaderna var jag ju inte i närheten av det, men när jag började bli lite van tänkte jag att ”det där ska jag slå, jag ska dra in mer än han gjorde”. Och det lyckades jag med som sagt min fjärde månad. Men jag måste nu också säga att det där inte var en vanlig månad. Folk tjänar olika mycket olika månader, men det går verkligen att påverka sin lön.

Varför tror du att det gått så bra?

– Jag tänker inte så mycket på att jag säljer, människor som ringer in gör det för att de t ex har tekniska problem med sin tv eller frågor om sitt abonnemang. När man ändå har dem på tråden finns det ofta möjlighet att komma med ett erbjudande som är bra. Jag ser mig själv mer som en rådgivare för en bättre lösning.

Det slår oss under intervjun att vi inte är särskilt förvånade att det gått bra för Jens. Det finns något lugnt och självklart över Jens under intervjun och en norrländsk dialekt är säkert inte fel för att få förtroende i ett säljsamtal. Skärpan för detaljer var också något vi imponerades av, som att han minns exakt när han bytte från en skola till en annan, eller mellan vilka månader han jobbade för MQ i Övik (eller att han minns hur mycket han tjänade sin succémånad). En kille med koll på läget helt enkelt. Men även om man har alla förutsättningar behöver man börja någonstans och för oss är det alltid lika kul att hjälpa någon till drömjobbet i starten av ens karriär.

Du har gått en väg som många gör, via Manpower som konsult till en anställning hos kund, vilka råd har du att ge andra som är i din fas i livet?

– Jag vet ju att man kan jobba kvar hos Manpower hur länge som helst och att människor också gör det. Man är anställd på Manpower och ansvaret för att hitta jobb ligger på Manpower. Och så finns det ju en frihet och en kul erfarenhet med att prova olika jobb, som man kan göra som konsult hos Manpower. Men för mig så har målet varit att komma in som anställd på ComHem. Men jag hade nog inte fått den här chansen om jag inte hade fått jobb först på Manpower. Det är jag tacksam över.

Du är född -96, alltså 21 år, vilka jobbråd skulle du ge andra i din ålder?

– Man måste göra själv annars händer inget. Jobben kommer inte flygande och inte heller framgången på ett jobb. Man ska inte heller ha så mycket förutfattade meningar, man måste själv prova och testa, skaffa en egen åsikt. Och så måste man våga testa. Jag menar, vad kan gå fel? Trivs man inte kan man byta arbetsgivare, den friheten är ju en av fördelarna med att jobba som konsult för Manpower. Kör på, kom i tid, lär dig längs vägen och gör ditt bästa, då kommer det att gå kanon.

Hos oss på Manpower finns det nästan alltid jobb att söka inom kundtjänst eller försäljning. Vi jobbar med Sveriges 10 största företag och de företag som studenter rankar som sin drömarbetsgivare. Kolla in jobben och registrera ett konto, så hjälper vi dig att komma igång med din karriär.

 

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, ComHem, Inspiration, jobb, Jobbintervju, rekrytering

×