Du som är kvinna, nu kan du stänga ner och gå hem

Publicerat Mar 8, 2018 4:00:41 PM

När vi publicerar detta är klockan 16.00. Från och med nu får kvinnor, med dagens lönegap, inte betalt för resten av arbetsdagen, medan männen har betalt till 17. För några år sedan fick kvinnor betalt till 15.53, så utvecklingen går (nåja) framåt, men alldeles för långsamt naturligtvis.

Det är Internationella kvinnodagen idag. Det är inte en dag man firar, utan en dag man uppmärksammar – för att stanna upp och belysa det faktum att vi inte lever i ett jämställt samhälle och för att diskutera hur det kan förändras.

På Manpower pratar vi ofta om mångfald och jämställdhet, att vi får ett starkare och mer framgångsrikt samhälle när vi lever jämställt. Som en av Sveriges största arbetsgivare har vi ett ansvar för att bidra till en positiv samhällsutveckling. Att arbeta för jämställdhet är ett av flera sätt. Vårt hållbarhetsarbete har belönats med utmärkelser som vi är stolta och tacksamma för, till exempel "Bästa företaget i USA för kvinnor att arbeta i" och "Ett av världens mest etiska företag".

I vår rapport ”7 steps to conscious inclusion” har vi sammanfattat 7 råd till företag som vill arbeta med sitt jämställdhetsarbete. Fakta och data säger att vi fortfarande har långt kvar till ett jämställt arbetsliv och i diskussionen kring lösningar har det varit just mycket diskussioner. Med våra råd vill vi hjälpa företag att gå från ”talk to action”.

Ladda gärna ner och läs hela rapporten. Har du inte tid just nu att ta dig igenom en rapport kan du istället lyssna på vår kollega Mara Swan som är Executive Vice President på ManpowerGroup prata om lösningar.

Vi hoppas att du har en bra dag med bra diskussioner och att ert företag tagit ännu ett litet steg mot jämställdhet på jobbet.

https://youtu.be/yC4dpzvVPik

 

Tags: Manpower, Frågor & Svar, Inspiration, Jämställdhet, Mångfald, ManpowerGroup, Internationella kvinnodagen

×