Från praktikplast till konsultchef.

Publicerat Dec 17, 2019 10:44:01 AM

Matilda Bergström praktiserade på Manpower under studietiden. Hon fortsatte arbeta extra vid sidan av studierna när praktikperioden avslutades. När hon sedan tog examen fick hon en fast anställning som konsultchef på sin gamla praktikplats.

Supero träffar Matilda efter ett event på Jönköping university.
Matilda läste Personalprogrammet vid Jönköping universitet och arbetar nu med att finna, attrahera och matcha kandidater för de uppdrag Manpower erbjuder. Ett varierat och brett arbete som kräver en bra känsla för människor. Hon berättar att ingen dag är den andra lik – det händer alltid något utöver det man har planerat för dagen. Jag frågar henne om hennes praktik och om hon anser att det gav henne ett försprång i arbetslivet.

  — Jag tror att man har en stor fördel om utbildningen erbjuder praktik någon gång under studietiden. Det är en bra erfarenhet och man lär sig mycket rent praktiskt som man inte får i skolan. Jag tror att det är något som underlättar övergången mellan studier och arbete. Det är också en bra erfarenhet för att få ett grepp kring vad man kanske vill göra. För min del ledde det till ett jobb som jag verkligen älskar.

 Hur fungerar kontakten med dig som konsultchef?

  — Mina medarbetare jobbar ute på olika uppdrag hos våra kunder, vilket gör att jag inte träffar mina konsulter dagligen. Jag är ute hos kund och träffar mina konsulter ungefär en gång i veckan ifall det skulle vara något eller bara för att prata lite. Sen kan dem alltid nå mig på telefon om det skulle vara något. Jag vill gärna ha träffat eller pratat med mina konsulter som jobbar heltid minst en gång i veckan. Student-poolen som jag jobbar med träffar jag inte lika ofta, men jag försöker ha en god kontakt via telefon eller mail så gått det går.

  — De flesta av mina konsulter är väldigt självgående, frågor och funderingar sker ofta direkt på plats med kund. Men är det något så tar vi det när jag är plats eller via telefon. Det kan gälla allt möjligt gällande deras anställning eller uppdrag. Jag försöker coacha mina medarbetare så gott det går om det skulle vara något, men försöker ha en bra dialog med mina medarbetare ifall det skulle vara något de behöver stöttning i. De ska alltid känna en trygghet i att de kan vända sig till mig om det skulle vara något.

  — Sen kan alltid uppdrag ta slut vilket kan upplevas som en otrygghet. Men jag och Manpower som arbetsgivare vill alltid hitta ett långsiktigt uppdrag som våra konsulter trivs på. För mig är konsulterna bland det viktigaste i mitt jobb, deras trivsel och välmående är a och o.

 IMG_2849Finns möjligheten att bygga nätverk med attraktiva arbetsgivare?

  — Absolut! I mitt jobb träffar man otroligt mycket folk, vilket är väldigt spännande och givande. Jag har dagligen kontakt med konsulter, kandidater och kunder. Så möjligheten till att bygga ett nätverk finns verkligen! Både för konsultchefer, rekryterare och säljare.

 Hur fungerar Manpower när det gäller flexibilitet?

  — Jag skulle vilja säga att det är väldigt flexibelt och anpassningsbart efter verksamhetens behov. Det är nästan en förutsättning för att arbetet ska funka och gå ihop sig, det är inte det klassiska 8-17 jobbet. Det är ett gränslöst arbete och mycket är eget ansvar där man måste se till att jobbet sköts korrekt. Dessutom behöver man hitta en balans mellan jobb och privatliv.

 Finns det framtidsmöjligheter inom ManpowerGroup?

  — Utvecklingsmöjligheterna inom ManpowerGroup är mycket goda. Givetvis vill Manpower precis som andra arbetsgivare behålla duktig och kompetent personal. Och det finns många olika möjligheter inom bolaget och koncernen. Inom Manpower börjar många med praktik, administrativt eller liknande och går sedan vidare till exempelvis konsultchef. Det finns även en hel del som går mellan konsultchef och rekryterare, vissa går även mot att bli affärsområdeschef. Vill man utvecklas finns möjligheten beroende på vad man har för mål och vad man vill uppnå.

 Vad är viktigt hos en arbetsgivare?

  — Jag tror att det är viktigt att känna sig trygg med sin arbetsgivare. Det är i alla fall något jag behöver och som jag vill att mina konsulter ska känna gentemot mig och Manpower. Att det finns en lyhördhet och ömsesidig respekt.

 Har du något tips på hur man kombinerar studier med extrajobb?

  — Jag tror inte att det finns något rätt eller fel här. Det beror väldigt mycket på hur man är som person, vad ens mål är och vad man trivs med. Jag vet att utbildningar skiljer sig mycket sinsemellan och här gäller det att känna att man hinner med så att det inte blir stressigt.

  — Innan jag började jobba extra på Manpower så hade jag 2 andra extrajobb som jag snurrade på vid sidan av mina studier. Vilket jag även fortsatte med när jag började jobba på Manpower. Det gäller att planera sina dagar, skola respektive jobb. Jag trivdes väldigt bra med att jobba extra vid sidan av mina studier och det var någonting jag prioriterade. Det var ett skönt break från skolan och jag fick tänka på något annat. Jag tror att all arbetslivserfarenhet är bra erfarenhet oavsett vilken bransch du är intresserad av.

 Vad har du för framtidsplaner?

 — Jag har i dagsläget inga bestämda framtidsplaner, jag trivs med mitt jobb och känner att jag lär mig mycket och utvecklas för varje dag. Sen får jag se vad som händer i framtiden.

Se våra lediga extrajobb här

Text och foto: Hanna von Zweigbergk
Produktion: WeSupero

Tags: Manpower, studentjobb

×