Hur vet jag om jag trivs på jobbet?

Publicerat Oct 24, 2018 10:46:02 AM

mandag

1. Du känner inte dig tillfredsställd

Du känner inte dig behövd eller sedd, och många av de idéer du föreslår tas inte på allvar. Som anställd vill du känna att du kan påverka och bidra, det påverkar trots allt din utveckling. Men om du känner precis tvärtom behöver du antingen göra något åt det på din arbetsplats eller putsa på ditt CV och personliga brev och söka ett efter nytt jobb.

2. Du känner inte dig uppskattad

Du vill såklart att ditt slit uppskattas av din arbetsgivare och dina kollegor. Uppskattning finns i alla slags former, allt ifrån peppande ord i köket till tackmejl eller löneförhöjning. Tala om för dina kollegor att du saknar feedback på det du gör, föreslå avstämningsmöten och känn efter om läget förbättras över tid. Glöm aldrig ditt egna värde.

3. Du har inget att vara stolt över

Det är även viktigt att vara stolt över sitt jobb, sin arbetsgivare och sina prestationer. God företagskultur är inte att underskatta. Känner du dig missplacerad och håller inte alls med företagets värderingar? Då är det kanske läge att sadla om eller byta jobb. Se till att utgå ifrån dig själv; vad är viktigt för dig just nu i livet och vad brinner ditt hjärta för? Om inte du trivs med det du gör om dagarna, eller det platsen du jobbar på förmedlar, se då till att hitta det ditt hjärta klappar lite extra för!

4. Du klickar inte med dina kollegor

Inom många yrken spelar samarbete en viktig roll. Om inte du trivs bland dina kollegor blir alla möten och arbeten svårare att genomföra. Kanske är det så att du inte har ansträngt dig tillräcklig mycket? För vissa människor tar den sociala biten lite längre tid, se därför till att ge alla kollegor en ärlig chans. Men känner du fortfarande efter ett bra tag att du inte klickar med dina kollegor och mår dåligt över det så kanske det är läge att byta till en arbetsplats med kollegor närmare dina egna värderingar och intressen. Det finns ingen anledning att må dåligt och känna sig ensam på jobbet.

5. Du klagar ofta på ditt jobb 

Att gå till jobbet på morgonen känns inte alltid som guld och gröna skogar, självklart inte. Men om varje morgon känns tung och ångestladdad kanske du behöver tänka till lite. Dina nära och kära hör oftare negativa saker om ditt jobb än positiva. Kanske är det så att du har alldeles för mycket att göra vilket gör att allt stör dig i nuläget. Men ge dig själv tiden att reflektera, är det enbart något tillfälligt eller är det något oföränderligt? Kanske är det så att du inte står ut med en kollega som har en betydande roll i ditt arbete eller så känns arbetsuppgifterna trista. Då är det nog så att du antingen har varit där alldeles för länge och behöver något nytt eller så har du förändrats med åren och behöver något nytt där du får utvecklas ännu mer.

 

Känns det som att det är dags att fundera kring att söka nytt? Här kan du ladda ner vår guide - helt gratis - om hur du förbereder dig på att söka nytt jobb. I guiden hjälper vi dig med praktiska tips och inspirerar till att ta steget till nya möjligheter!
Ladda ned din förberedelseguide här

Om du redan är redo att ta det stora steget och söka dig till en ny arbetsplats är du välkommen att börja leta hos oss. Vi har tusentals lediga jobb, chansen är stor att du hittar något som passar dig!

Tags: Tips

×