"Manpower har allt som behövs för att passa min livsstil"

Publicerat Mar 23, 2018 6:42:42 PM

Lovas stora intresse är flygning. Exakt hur stort intresset är började vi förstå när vi pratade om vad hon flyger. Lova flyger allt som går att flyga. Och det tar mycket tid. För att få ihop flygintresset med jobbet var det livsviktigt att ha en arbetsgivare som ger utrymme till annat utanför jobbet.

Hej Lova, vem är du? Berätta!
– Jag brukar kalla mig själv för en extreme doer. Är nog född till risktagare och inte rädd för att ta tag i stora projekt, både i jobbet och privat. Jag bränner halvt ut mig var och varannan månad haha, men … det ingår i paketet.

Vad är det för projekt du tänker på?
– Jag har alltid klivit in i saker med stora planer, aldrig valt att göra det enkelt för mig. T ex så köpte jag en gammal Waxholmsbåt och renoverade upp den till en bobåt, ett projekt som är ganska typiskt mig. Hade jag varit lite mer bekväm hade jag flyttat in i en nybyggd lägenhet och bara ställt in mina möbler. Båten är såld nu, så nu planerar jag att köpa en gård med verksamhet.

Jag är ensamstående mamma, ett barn har flyttat hemifrån, ett bor hemma på halvtid, men eftersom jag är som jag är har jag också ett fantastiskt extra-barn på heltid, som går i gymnasiet. Och så har jag ju mitt flygintresse som tar massa tid. Förutom att jag flyger mycket själv är jag aktiv som domare i fallskärm och vindtunnel och sitter i styrelsen för bland annat Svenska flygsportförbundet, fastighetsbolag, stipendiefond, kvinnligt nätverk etc.

Låter som du har fullt upp, vad du jobbar med idag?
– Idag är jag anställd som konsult hos Manpower och uthyrd till ett it-konsultbolag som heter Opentext som eventchef. Just nu förbereder jag för en stor konferens med mässa. 35 olika möten, 500 deltagare, underhållning och mitt jobb är att få ihop allt - varumärkesbudskap, trycksaker, talare, kundupplevelse, sociala medier och all organisation runt konferensen. En halvtidstjänst som nu övergår till heltid under en period med konferensen.

Hur hittade du jobbet?
– Jag såg en annons och tänkte ”det där jobbet ska jag bara ha, det känns perfekt för mig”. Och sen gav jag mig inte förrän jag fick det :) Dels kändes jobbet väldigt kul men det gav mig också en möjlighet att fortsätta med alla mina andra intressen. Det var deltid, jag kunde jobba hemma ibland och fördela tiden som jag ville. Jobb för mig är en viktig del av livet, men bara en del. Jag jobbar 150% när det behövs och 40% när det räcker.

Ditt stora intresse för flygning, var det något du lyfte fram i din ansökan?
– Absolut, det är en sån stor del av mig och mitt liv så det var viktigt att få Manpower att förstå hur viktigt mitt flygintresse är. Tror Maria som är min konsultchef förstod exakt hur stor del av mitt liv som flygningen är när jag räknade upp vad jag flyger: skärmflyg, jag flyger i vindtunnel, hoppar fallskärm, flyger luftballong, och modellflyg. Mest tid tar ballongflyg och fallskärm. I ballongflyg är jag med i svenska landslaget och tävlar runt om i världen, och i fallskärm internationell domare och reser runt världen och dömer större världsmästerskap. Så ja, man kan väl säga att flyga är mitt liv.

Ladda ned din CV-guide här

Det här är inte första gången du jobbar för Manpower, eller hur?
– Nej det här är fjärde omgången, över en period på 30 år. På något sätt har jag alltid kommit tillbaka till Manpower. Mitt uppdrag på Opentext tar slut 1 maj, så jag hoppas att min konsultchef hittar något nytt spännande uppdrag till mig när det tar slut.

Vad är det med Manpower som gör att du kommer tillbaka?
– Delvis är det tillfälligheter såklart, men det känns som Manpower har allt som behövs för att passa min livsstil. Det är ett stort bolag så det finns alltid spännande jobb att söka, och så tror jag att det är inbyggt i Manpowers DNA att acceptera en flexibel livsstil. När jag berättade vilken typ av frihet jag behövde för att ta det här jobbet kände jag aldrig att det fanns några problem i den diskussionen. För mig var det helt ovärderligt.

Men du har jobbat deltid under en period, hur får du det att gå ihop?
– Nej det går ju inte att försörja två barn och betala allt annat på en deltid. Så jag har gjort, och gör, en massa andra saker i mitt liv. Jag tar styrelseuppdrag i organisationer jag gillar och jobbar som affärsängel och har investerat i en rad bolag, där jag också fungerar som rådgivare. Alla som känner till start up-världen vet att den krassa verkligheten är att de allra flesta företag inte lyckas, men jag har haft en stor del tur och hamnat på plus i slutänden. Detta har jag byggt upp under en längre tid.

Vilken kontakt har du med din konsultchef, hur ofta hörs ni?
– Vi hörs av så ofta som det behövs. Manpower vill ju veta både att jag trivs och att företaget jag är uthyrd till är nöjda. Jag är ju ganska självgående, så vi hörs lite då och då på en lunch. Jag vill ju också ha en bra kontakt så de tänker på mig när det dyker upp något kul jobb. I höstas vann jag pris för "Manpower Office Star", vilket var jättekul! Så de är nog nöjda.

Du har ju varit med om en hel del, nu har du chansen att ge råd till alla som läser det här om hur de får ihop sina liv
– Haha, vilket ansvar. Jag började för en massa år sedan att lägga en beställning till universum (flummigt, jag vet... men det funkar) hur jag vill leva, jag satte upp mål på ett papper samt i mobilen, stora som små, sen är det bara att köra på med en sjukt positiv inställning. "Law of attraction" kallas det också för. Våga ta chansen säger jag. Våga ta plats och ta för dig, våga ställa krav. Du kan forma ditt eget liv om du vågar. Bredda dig och prova hela tiden nya saker. Livet behöver inte vara jobb 9-5. Lägg en beställning och jobba långsiktigt med dina mål och drömmar. Jag är nog född lite till rebell, men att våga är verkligen något man behöver träna på, också att misslyckas, lär dig längs vägen och gör det bättre nästa gång. Jag VÄGRAR hamna i någon kvinnofälla där männen tar all naturlig plats. Och hitta människor som du kan inspireras och lära av. I mitt nätverk av coacher och tech-kvinnor finns fantastiska personer som har inspirerat och stöttat mig när jag behövde det som bäst.

 

Vill du ha ett jobb som passar ditt liv, börja med att leta hos oss. Vi har tusentals lediga jobb, chansen är stor att du hittar något som är perfekt för dig!  Här kan du läsa mer om hur vi tänker angående ett mer flexibelt arbetsliv.

 

Tags: Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, bemanning, bemanningsföretag, Curriculum vitae, cv, Inspiration, jobb, rekrytering, Flexibelt jobb

×