Linda arbetar som konsult på Manpower samtidigt som hon studerar på heltid.

Publicerat Nov 8, 2019 8:02:44 AM

Funderar du på hur du kan fylla på ditt CV med värdefulla meriter? Som student kan du redan nu öka dina chanser att få drömjobbet. Att extrajobba under studietiden ger dig fler fördelar än att dryga ut studentkassan. Supero träffar heltidsstudenten Linda Zaharcenoka som jobbar extra via Manpower.

Linda har precis slutat för dagen när hon möter mig på torget i Eskilstuna. Hon berättar att hon flyttade till Sverige för bara 5 år sedan, men att hon inte har haft några problem att lära sig språket. Hon har idag en konsulttjänst på Manpower samtidigt som hon studerar på heltid.

Efter att Linda kommit till Sverige valde hon att söka en tvåårig yrkesutbildning. Efter utbildningen kan hon titulera sig som redovisningskonsult. Men just nu ligger hennes fokus på att samla på sig arbetslivserfarenheter samtidigt som hon läser sitt första år på utbildningen. När Linda letade efter extrajobb hittade hon Manpower och registrerade sig på deras hemsida. Hon tycker att det är viktigt att arbetsgivaren har förståelse för hennes förutsättningar som student.

image-7

— Efter att jag hade skickat in min ansökan gick det väldigt fort. Efter bara två dagar fick jag komma in på en intervju och sedan började jag på mitt uppdrag nästan direkt. Jag trodde att jag skulle behöva vänta en längre tid innan jag kunde börja, så det

var väldigt uppskattat att jag kunde påbörja min tjänst snabbt.

— Jag är anställd av Manpower men jag jobbar och får mitt tidsschema från en uppdragsgivare inom logistik. Behöver jag hjälp så kan jag dock alltid vända mig till Manpower, vilket känns skönt. De är väldigt hjälpsamma.

VAD ÄR VIKTIGT HOS EN ARBETSGIVARE ENLIGT DIG?

— Att man har bra kontakt, om jag behöver hjälp ska jag känna att jag kan prata med min arbetsgivare. Kommunikationen är jätteviktig. De dagar jag pluggar måste de ha förståelse för att jag inte kan jobba.

HUR FUNGERAR DET FÖR DIG ATT EXTRAJOBBA SAMTIDIGT SOM DU STUDERAR?

— Jag har märkt att Manpower är väldigt flexibla och kan anpassa mina arbetsdagar utifrån mitt schema. Jag behöver i princip bara visa dem vilka tider jag är tillgänglig så löser de arbetspass utifrån det. De är verkligen hjälpsamma och frågar alltid om jag behöver extra tid till mina studier. För studenter är det viktigt att arbetsgivaren vet vilka förutsättningar man har.

FINNS DET FÖRDELAR ATT JOBBA EXTRA, FÖRUTOM PENGAR?

— Det är alltid bra att få arbetslivserfarenhet. Det är något som jag tror att väldigt många arbetsgivare eftersträvar när du ska söka jobb efter examen. Under en tvåårig utbildning har du möjlighet att samla på dig två års arbetslivserfarenheter om du extrajobbar vid sidan av studierna, vilket är jättebra. Det är också skönt att få komma till en annan miljö, träffa kollegor och inte bara umgås med andra studenter. Du vinner väldigt mycket på att arbeta extra, det är inte bara en extra inkomst.

VAD HAR DU FÖR FRAMTIDSPLANER?

— I framtiden vill jag bli klar med mina studier och börja jobba som redovisningskonsult eller inom ekonomi. Jag tror att Manpower kan hjälpa mig att hitta ett jobb inom det området. De hjälper mig redan, eftersom att jag kan börja jobba en del redan nu. Mitt nuvarande jobb är en bra ingång i arbetslivet. Förutom att få intressanta meriter att ha på cv:t får jag möjlighet att utvecklas inom språket och öva på kommunikationen. För min del är det jätteviktigt att jag kan jobba på min svenska så mycket som möjligt.

Text & Foto - Hanna von Zweigbergk
Produktion: WeSupero 

Se våra lediga extrajobb här

Tags: Manpower, extrajobb, studentjobb

×