Så här förbereder du dig för ett bra lönesamtal

Publicerat Jan 29, 2017 4:12:56 PM

Det här med lönesamtal kan kännas lite pressat och nervöst. Men det finns några saker du kan tänka på för att det ska kännas enklare. Förberedelserna är viktiga, att du tänkt igenom några saker noga så du vet vad du tycker och ska säga. Om du är bra förberedd känns det bättre i magen och du och din chef kan få ett mycket bättre samtal. Syftet med ett lönesamtal är ju att ni båda ska få chansen att ge er syn på hur du kan utvecklas för att du ska nå den lönenivå du vill ha i framtiden.

Tobias Troije är konsultchef hos oss på kontoret i Gävle och har några bra tips till dig inför ditt nästa lönesamtal.

"Börja redan nu med att se dig som en investering för företaget. Du har lärt dig saker under din tid som anställd som företaget har stor nytta av. Det är inte alltid så enkelt för ett företag att hitta nya personer som fungerar bra, så se dig själv som en tillgång. Men ha en ödmjuk inställning i ditt samtal, alla personer kan ersättas av någon annan som kan ungefär samma sak, det är viktigt att du är medveten om.

Allt avgörs inte under lönesamtalet

Du behöver inte se det som att allt ska avgöras och bestämmas i lönesamtalet. Det är ett öppet samtal om din utveckling och om lönen både på kort och lång sikt. Om din chef känner till vilken lön du vill uppnå på lite längre sikt kan hon eller han också berätta för dig vad du behöver göra för att komma dit, och du kan få en uppfattning om hur lång tid det kommer ta.

Formulera dina argument

Försök tänka mer praktiskt och utifrån företagets synvinkel än känslomässigt utifrån dig själv privat. Vad du känner är mindre viktigt än vad du faktiskt konkret tillför företaget. Blanda inte in din privata ekonomi, det förbättrar inte dina möjligheter att förhandla om lönen. Fokusera istället på hur du bidrar till företagets framgång på olika sätt.

Skriv gärna en lista över vad du gjort som fått företaget att bli mer framgångsrikt. Din chef kanske inte känner till allt du gjort i detalj och det är lätt att själv glömma bort saker.

Gå igenom ditt jobbår

Ett år är lång tid och saker kan ha förändrats under tiden. Du kanske har fått mer ansvar i din roll men inte fått kompensation för det. Du kanske har fått nya arbetsuppgifter som du löst bra och som gjort dig till en ännu viktigare anställd. Om du haft ett utvecklingssamtal, tänk också tillbaka på det och se om du nått målen som sattes upp och om det kan motivera en högre lön.

Ha koll på statistiken

Att argumentera för att du ska ha högre lön för att du råkar veta vad en kollega tjänar brukar inte fungera särskilt bra som argument. Om din lön inte sätts kollektivt förhandlar var och en själv om sin egen lön och kollegor med liknande arbetsuppgifter har ofta lite olika lön. Däremot är det bra att veta var lönenivån ligger generellt för din typ av tjänst. Om vet att du ligger lågt och gjort ett bra jobb kan det vara argument nog för en löneförhöjning. Men om ditt löneanspråk är orimligt högt i förhållande till den generella lönenivån för din tjänst kan du hamna i en återvändsgränd och en låst position i diskussionen.

Lönen är inte allt

Vad du tjänar är viktigt, men det finns många andra saker som kan värderas i ditt avtal. Du kanske önskar kortare arbetstid eller jobba färre dagar i veckan. Eller en mer flexibel arbetstid med möjlighet att jobba hemma oftare. Ytterligare en veckas betald semester, högre pensionsinsättningar eller längre tjänstledighet för att resa, med garanti att du får behålla ditt jobb är andra exempel.

Men det viktigaste rådet jag kan ge är att du går till ditt lönesamtal väl förberedd, utsövd och på gott humör. Glöm inte att din chef också kanske tycker att lönesamtalet kan kännas lite pressat och hur du agerar och argumenterar kan hjälpa er att få ett bra samtal."

Lycka till med ditt nästa samtal! /Hälsningar från Tobias.

 

Tags: Manpower, rekryteringsföretag, bemanning, bemanningsföretag, Inspiration, jobb, Lönesamtal, Tips, Tobias Troije

×