Martin hittade sina drivkrafter med hjälp av Manpower Matchning

Publicerat May 20, 2021 9:32:48 AM

Martin Linderstad är Uppsalabon som tidigare haft olika säsongsanställningar, men som nu ville hitta ett fast jobb som passar hans mål och drömmar. För att få rätt stöd och coachning sökte han sig till Manpower Matchning, som hjälpte honom hitta både sina drivkrafter och vad han vill göra i framtiden.

Efter att ha blivit tipsad av Arbetsförmedlingen anmälde sig Martin Linderstad till Manpower Matchning, Manpowers satsning för jobbsökarstöd och coachning. Han var sedan tidigare bekant med Manpower och visste att deras verksamhet fanns i Uppsala och hoppades därför att få hjälp i sitt arbetssökande – förhoppningar som infriades.

Manpower Matchning har varit väldigt hjälpsamma, stöttande och uppmuntrande. De är väldigt kunniga och jag har tagit med mig mycket från mina samtal med min coach och alla webbinarier jag har gått på. Jag upplever att jag har utvecklats i mitt arbetssökande väldigt mycket. Jag trodde jag kunde det här innan, men insåg att det fanns mycket kvar att lära mig, säger Martin. 

I Manpower Matchning ingår personlig hjälp med att skriva ett professionellt CV, personligt brev och optimering av LinkedIn-profil. Dessutom övas deltagarna i intervjuteknik och har möjligheten att delta i en mängd olika webbinarier som hjälper dem att stärka sina profiler.

Jag gick på en hel del webbinarier under programmets gång, där jag fick lära mig allt från grunderna i sociala medier till vad dolda jobb är och hur man skriver ett bra CV, berättar Martin.

Manpower Matchning jobbar för att få individer och arbetsgivare att hitta varandra. De erbjuder därför människor som är arbetssökande chansen att få hjälp till att hitta nytt jobb eller studier. Hittills har Manpower Matchning matchat över 9 000 personer till ett nytt jobb eller studier.

Under tiden Martin gick Manpower Matchning-programmet genomförde han en personlig inventering för att kartlägga sina drivkrafter, kompetenser, erfarenheter och kunskaper. Vi landade i att Martins drömyrke är naturvårdshandläggare, så vi tog fram en strategi för hur han ska ta sig dit och göra sig anställningsbar för sitt drömjobb. Det har varit väldigt givande att hjälpa Martin kartlägga sina ambitioner och hitta sitt drömyrke, berättar arbetsmarknadskonsulten Viktor Nordkvist på Manpower Matchning som följt Martin på hans jobbresa.

Vid frågan om Martin rekommenderar andra att gå Manpower Matchning-programmet säger han att man inte bör tveka på saken.

Det är en jättefin möjlighet som man verkligen borde ta vara på. De är kunniga och tålmodiga och uppmuntrar en till att hitta sina styrkor och drivkrafter. Nu vet jag precis vad jag vill göra i framtiden och har tillsammans med min coach tagit fram en strategi för hur jag ska ta mig dit – något jag aktivt jobbar med nu! Det känns helt fantastiskt, så jag kan inte annat än att tacka Manpower Matchning för hjälpen, avslutar han.  

Vill du också hitta din karriärbana genom Manpower Matchning? Läs mer om hur du går tillväga här!

Tags: Manpower Matchning, Anställning, Inspiration, Tips, Arbetsliv

×