Mjuka förmågor blir din fördel i automatiseringen

Publicerat May 9, 2018 4:47:59 PM

Med rätt förmåga blir du inte ersatt på jobbet av robotar när automatiseringen ökar. Istället kan du få en fördel på arbetsmarknaden. Vår studie Skills Revolution 2.0 visar att arbetsgivare söker efter människor med särskilda förmågor som robotar inte kan ersätta. 

Automation of the job

Automatiseringen av arbetsmarknaden är inte ett hot mot jobben, det är en möjlighet. Vår studie Skills Revolution 2.0 visar att det flesta arbetsgivare tror att antalet anställda kommer att öka med digitaliseringen. Men det ställer samtidigt nya krav på vilka förmågor och kompetenser som behövs.

Arbetsgivare vill ha anställda med mjuka förmågor, som inte går att ersätta med digitala tjänster och verktyg. Personer som är bra på att kommunicera, samarbeta och effektivt lösa problem kommer vara efterfrågade. Samtidigt tycker ungefär var fjärde arbetsgivare att det är svårt att hitta rätt människor.

Vårt råd är att satsa på att utveckla dina ”mjuka” förmågor och samtidigt satsa på att utveckla din digitala och tekniska kunskap. Du måste visa att du har lätt för att utvecklas och lära dig nya saker, det är det viktigaste för att få jobb på en arbetsmarknad som hela tiden förändras.

Här är tre tips på hur du kan använda automatiseringen till din fördel

Ta eget ansvar för din kompetensutveckling. Prata med din arbetsgivare om vilka kompetenser som saknas i företaget och visa att du vill lära dig.

Utveckla både tekniska färdigheter och mjuka förmågor. Framtidens arbetsmarknad består av en blandning av konkreta digitala kunskaper och mänskliga förmågor som inte kan automatiseras.

Välj en arbetsgivare som satsar på förändring. En arbetsgivare som satsar på ständig utveckling, både för företaget och för sina anställda, kommer alltid vara konkurrenskraftig.

Topplista: De här mjuka förmågorna tycker arbetsgivare är svårast att hitta
Problemlösning
Kommunikation
Organisationsförmåga
Samarbete
Ledarskap
Delegering
Servicekänsla

Automation of the job

Tags: Kompetensrevolutionen, Manpower, ManpowerGroup, Trender, Skills revolution

×