Så kopplar du bort jobbet på semestern - Vi ger dig våra bästa tips!

Publicerat Jul 19, 2020 7:00:00 AM

Markera när du lämnar jobbet, stäng av pushnotiser och bryt morgonrutinerna - här är tipsen på hur du kopplar bort jobbet under sommaren och njuter ordentligt av semestern.

Hur många dagar brukar det ta för dig innan du mjukt har landat i semestern? Beroende på stressnivå och hur hårt man har jobbat kan det ta olika tid. Om det finns möjlighet är det bästa man kan göra att slå av lite på tempot redan innan ledigheten - men det är lättare sagt än gjort. Här kommer våra bästa tips på hur du bäst kopplar bort jobbet under semestern!

1. Skriv en lista

Låt det sista du gör innan du går på semester vara att skriva en att göra-lista. På så sätt markerar du för dig själv att du officiellt har lämnat jobbet - och som bonus vet du exakt vad du ska påbörja när du är tillbaka på jobbet i höst.

2. Logga ut

Ta bort pushnotiser från din inkorg. Slack och andra verktyg som ni använder på arbetsplatsen. Även om du inte läser mejlet räcker en pushnotis för att höja stressnivåerna och kasta dig tillbaka till jobbvardagen. 

3. Läs en bok

Det må låta självklart, men om du gör saker som du inte riktigt har tagit dig till i vardagen så blir det lättare att läma ett "jobb-mindset". Kanske är det att gå länge i skogen och plocka bär, att sträckkolla på en serie ihop med en kompis eller äntligen läsa den där boken i hängmattan.

4. Bryt morgonrutinerna

Trots semester och en tom att göra-lista är det svårt att bryta vardagens rutiner. Vårt tips är: börja dagen på ett nytt sätt. Det gör det enklare för hjärnan att tänka bort jobb och du kommer istället in i ett semesterflow. Börjar dagen med något helt nytt, varför inte ett morgondopp? 

5. Njut

Var uppmärksam på nuet. Hur känns potatisen när du skrubbar den? Hur låter kvällen? Ta tillfället i akt att stanna upp och reflektera. 

Med dessa tips hoppas vi att du har möjlighet att koppla bort jobbet under ledigheten. Då blir det extra roligt att komma tillbaka i höst igen! 

 

Tags: Tips

×