Så blir du en morgondagens ledare

Publicerat Jun 8, 2018 5:46:30 AM

Elisabeth Wennström – morgondagens ledare Bild: Tidningen Chef.

Vår kollega Elisabeth Wennström jobbar som operativ direktör på Manpower och utsågs nyligen till årets chef 2018. Här i ett gästblogginlägg skriver Elisabeth om kraven på morgondagens ledare. 

"Som ledare i dagens snabbt föränderliga arbetsliv måste man vara nyfiken. Du måste själv förstå vad som händer och hur det påverkar er affär." Så sammanfattade ManpowerGroups globala koncernchef Jonas Prising det moderna ledarskapets viktigaste förmåga nyligen.

https://youtu.be/8eSeePkl6f8

Han har helt rätt! En av vår tids stora utmaningar ligger i förmågan att snabbt kunna anpassa organisationers kompetenser till ett allt mer digitaliserat samhälle. Samtidigt uppger nästan nio av tio arbetsgivare att de inte har ledarkompetensen som krävs för att kunna navigera rätt i omställningen av arbetsmarknaden.

Den snabbföränderliga arbetsmarknaden ställer stora krav på morgondagens chefer och företagsledare att vara nyfikna, självsäkra, anpassningsbara och kunna leda organisationer genom snabba omställningar. Det ställer också stora krav på förmågan att rekrytera rätt personer och hjälpa dem att utveckla sina kompetenser.

För individen är det viktigt att utveckla sina kompetenser för att vara anställningsbar genom hela yrkeslivet, men ur ett företagsperspektiv är individens kompetensutveckling direkt avgörande för företagets förmåga att utveckla sin affär.

Det handlar om en kunskapsrevolution.

Jag vill därför dela med mig av tre tips för hur du agerar som en morgondagens ledare och skapar en arbetsplats som uppmuntrar till utveckling:

1. Se dig som en talangutvecklare. Arbeta hårt för att skapa en företagskultur som välkomnar förändring och ge medarbetarna en tydlig vision och vägbeskrivning framåt. Se utvecklingen av deras kompetenser som ett strategiskt vägval.

2. Rekrytera inlärningsförmåga. Rekrytera personer med en vilja att ständigt fortsätta utvecklas. Viljan att lära sig nytt är individens nyckel till att fortsätta vara anställningsbar och företagets nyckel till att vara utvecklingsbart.

3. Välkomna idéer. Nya affärsmöjligheter börjar alltid med en idé. Uppmuntra medarbetarna att tänka nytt, vidareutveckla idéer och testa dem på andra för återkoppling. Fira även era misslyckanden och beröm medarbetarna för att de vågade prova något nytt.

Elisabeth Wennström – Årets Chef Bild: Tidningen Chef.

Tags: Manpower, Inspiration, ManpowerGroup, Elisabeth Wennström, Jonas Prising, Morgondagens ledare

×