Så håller du motivationen uppe om du arbetar när alla andra är lediga

Publicerat Jul 19, 2021 11:08:16 AM

Att jobba när alla andra är lediga är kanske inget man drömmer om. Men som med allt annat kan det också ha fördelar – förutom såklart att man tjänar pengar och bättrar på sitt CV. Här är några tips om hur du kan hålla motivationen uppe i sommar.

1. Ha semester ändå

Vad är det alla lediga gör som du också vill göra? Gör det du också. Ett snabbt dopp i havet, en cykeltur till glasskiosken på lunchen eller en kort weekendresa är bättre än ingen semester alls.

2. Planera dagarna

Om du kan styra din arbetstid, börja tidigare så kan du också sluta tidigare. Om det inte går, försök dela upp dagen i hanterbara bitar och belöna dig själv med något somrigt när du har rast.

3. Skaffa dig ett försprång

På många arbetsplatser går tempot ner när kollegorna har semester. Utnyttja lugnet till att beta av de där surdegarna du inte hinner med i vanliga fall så är de borta till hösten. Eller effektivisera ditt sätt att jobba, kanske genom att bli grym på de program ni använder eller skapa smarta rutiner.

4. Stressa lagom

Om du jobbar i turistbranschen kan tempot i stället vara på max hela tiden. Då gäller det att fokusera på en sak i taget och jobba lagom hårt. Prata med chefen om det känns ohållbart. Och se till att få återhämtning när arbetsdagen är över, helst genom att göra precis motsatsen till det du gör på jobbet.

5. Skippa sociala medier

Om du mår dåligt av att se dina lediga vänner sola och bada, skippa sociala medier helt under arbetstid. Eller skriv upp vad de gör och bestäm dig för att göra samma saker när du väl är ledig. Och tänk att du kommer uppskatta stranden mycket mer när det är din tur!

Tags: Inspiration, Tips, Drömjobbet, Arbetsliv

×