Är du ung och har ett jobb, eller tänker börja jobba? Då borde du läsa den här bloggposten.

Publicerat Feb 3, 2017 3:34:43 PM

Upp till 45 procent av alla arbetsuppgifter som människor gör idag skulle kunna automatiseras med den teknik vi har idag. Nästan hälften av alla jobb alltså! Och 65 procent av de jobb som Generation Z* kommer att utföra finns ännu inte. Vi säger inte det här för att skrämmas, men både arbetsgivare och du som jobbar behöver inse att vi står inför stora förändringar, som kommer att ske snabbt.

Vi kallar det här för The skills revolution, och vad den innebär har vi tittat närmare på i en undersökning. I undersökningen har vi frågat 18 000 arbetsgivare i 43 länder om hur de tror att den här utvecklingen kommer att påverka dem och hur de tänkt att anpassa sig till utvecklingen. Det här gäller såklart inte bara arbetsgivare, utan även dig som jobbar eller är på väg in på arbetsmarknaden. Arbetsgivare kommer vilja se till att du utvecklas, men du behöver också ta ett större ansvar själv för din egen utveckling – för att du ska kunna se till att du är anställningsbar under alla år som du jobbar.

Men se inte den här utvecklingen som något jobbigt som någon tvingar på dig, den innebär också att du kan leva ett jobbliv som är friare, roligare och mer utvecklande. Med en ny tid med automatisering och digitalisering kommer ett annat synsätt på arbete, hur arbetsplatser kan fungera och var du kan sitta och jobba.

Vi kommer dela upp det som är intressant i undersökningen i flera olika artiklar inom olika ämnen, men om du vill läsa hela rapporten redan nu hittar du den här i vårt pressrum.

*Vad betyder egentligen Generation Z? Man brukar säga att det är personer som är födda kring mitten av 90-talet fram till cirka 2012 – nästa generation som kommer ut på arbetsmarknaden. En annan vanlig benämning är "digitala infödingar", alltså människor som aldrig upplevt en värld utan internet. En generation som med självklarhet frågar sin 45-åriga förälder: "Pappa, bloggade du när du var liten?".

http://gph.is/1TODAjh

 

Tags: Generation Z, Manpower, nytt jobb, rekryteringsföretag, bemanning, bemanningsföretag, digitalisering, framtidsjobb, jobb, ManpowerGroup, rekrytering, Trender

×