”Jag känner mig tryggare som konsult på Manpower än som anställd”

Publicerat Mar 1, 2018 5:07:24 PM

När man jobbar på Manpower blir man anställd på Manpower. Sen hyr vi ut våra konsulter till företag som behöver förstärkning. För många är det här en väg in till arbetsmarknaden när man är ung, men det finns också en hel del människor som jobbat som konsult i många år. Vi har träffat Brankica, som jobbat som konsult sedan 2007.

Hej Brankica, berätta hur du kom i kontakt med Manpower från början
– Oj, det var ganska länge sedan, 2007 faktiskt. Jag jobbade på ett företag som fastanställd och vi fick besked en dag om att många av oss skulle bli uppsagda. Det var en chock då, att bli uppsagd är en hemsk upplevelse och det far runt många tankar i huvudet hur framtiden ska bli. Av en slump träffade jag en arbetsledare från ett företag jag jobbat på innan och han sade ”Kom till oss, för dig finns det alltid plats. Men alla jobb går via Manpower, så du får börja med att söka där.”

Jag hade då aldrig jobbat för ett bemanningsföretag och visste inte så mycket om hur det fungerade. Men jag fick tag i en kontaktperson och hörde av mig och fick jobbet. I tre år jobbade jag på Schneider med olika saker som montering och maskinoperatör innan alla anställda blev samlade och fick besked om att många skulle få gå på grund av nedskärningar.

Hur kändes det, att bli uppsagd igen.
– Som jag minns det kändes det inte så farligt. Manpower sade direkt att de skulle hitta nya jobb till oss och det gjorde de.

Så det här var 2010 ungefär. Du har alltså jobbat på flera ställen efter det.
– Ja jag har fortsatt att jobba som konsult via Manpower, på kameraföretaget Flir 1 år, Ericsson 1 år och sedan 6 år på Biteam.

Vi förstår, så du har ändå stannat ganska länge på varje arbetsplats
– Ja, kanske ungefär lika länge som om jag hade varit fastanställd på företagen. Jag har inga behov av att flytta runt mellan jobb, men jag har heller inte haft något emot att prova nya arbetsplatser, det är ganska kul faktiskt. Jag är nyfiken och lättlärd och vill alltid lära mig mer.

Hur har din inställning till att jobba på bemanningsföretag ändrats genom åren?
– Första gången jag blev uppsagd som fastanställd blev jag chockad som sagt. Efter det fick jag mitt första jobb via Manpower. Med åren har jag lärt mig att det alltid löser sig. Det alla inte vet eller tänker på är att man ju blir anställd av Manpower och sedan är det Manpowers ansvar att hitta nytt jobb till mig om jag måste sluta. När jag slutade på Schneider tog det inte många dagar innan jag fick nytt uppdrag på kameraföretaget Flir. Sedan 2007, mer än 10 år alltså, har jag inte varit utan uppdrag särskilt många dagar.

Jobba som konsult på Manpower

Så du känner dig trygg med att jobba som konsult på Manpower?
– Ja absolut, jag vet att Manpower fixar nytt jobb om jag behöver sluta på ett företag. Dom har alltid sett till att jag har uppdrag. Nu när jag jobbat många år via Manpower skulle jag säga att jag till och med känner mig tryggare som anställd på Manpower än om jag skulle vara fastanställd på ett företag. Jag vet att jag alltid har Manpower bakom mig. Jag har till och med tackat nej till fast anställning för att jag ville fortsätta jobba som konsult.

Har du någon kontakt med Manpower under tiden du jobbar som uthyrd?
– Ja jag har hela tiden kontakt med min handledare Åsa. Inte varje vecka, vid behov sådär. Kanske var femte vecka kommer hon på besök och pratar lite om hur det går och svarar på frågor. Jag har den kontakt jag behöver tycker jag.

Var jobbar du idag?
– Jag jobbar på ett företag som heter Biteam. Vi jobbar med 3D-vävning i kolfiber, som är ett armeringsmaterial som används på innovativa sätt inom en rad områden, t ex flygplan, sportutrustning och konstruktion. Jag har jobbat där i 6 år nu, hela tiden via Manpower. Så det där att man måste hoppa runt mycket mellan arbetsplatser i bemanningsbranschen är överdrivet. Men om man gillar det, att vara kortare perioder på olika jobb, kan man jobba så också. Jag vet ju många, särskilt yngre, som vill jobba ett tag och sen resa och komma tillbaka och jobba ihop pengar till nästa resa. Så kan man också jobba på Manpower.

Brankica är långt ifrån ensam om att ha jobbat länge för oss. För många unga är bemanning ett sätt att komma in och få erfarenhet, men om man vill kan man jobba länge som konsult hos oss. Om du är nyfiken på Manpower får du gärna höra av dig. Börja med att skapa ett konto och lägga in ditt cv. Sen kan du ringa vårt Talent Center som kopplar dig till det kontor som ligger närmast dig.

Välkommen till oss på Manpower!

 

 

Tags: Manpower, nytt jobb, söka jobb, bemanning, bemanningsföretag, Inspiration, jobb, rekrytering

×